Popis
Autor: Pavla Šmikmátorová, foto: Michala Šmikmátorová
V knížce Víš, co jíš? najdete spoustu zajímavostí o tom, jak se vyrábí, co obsahují, a jak můžou našemu zdraví škodit některá jídla. Máte rádi smažák s hranolky a tatarkou? A víte, že když ho budete jíst často, můžete skončit v nemocnici? A co třeba kupované jahodové zákusky s želatinou? Věděli jste, že obsahují namleté červené broučky, kůže a kosti? Také nemůžete říct křupavým chipsům dost? My víme, proč. Nejen to, ale ještě mnohem více vám v této knížce ukážeme.
Nezdravá jídla, vyrobená ze špatných surovin nebo nesprávně upravovaná, škodí našim orgánům, a tím i celému tělu. Tyto nemocné orgány se v knížce setkají s paní doktorkou MUDr. Míšou Nebolítovou, která jim od všech bolestí pomůže. Nabídne jim podrobný postup krok za krokem, jak si udělat daleko zdravější variantu jejich oblíbeného nezdravého jídla. Pod jejím zkušeným vedením vaření zvládne i úplný začátečník a vykouzlí dobroty, kterým ani ten největší milovník hamburgerů neřekne NE.
I vy se můžete naučit připravit výborné krůtí burgery, křupavoučké chipsy ze zeleniny, lahodný citronový dortík, osvěžující malinový sorbet a spoustu dalších lahůdek, po kterých vás nebude nikdy bolet bříško.
Na závěr pro vás máme malou pomůcku, kterou vy nebo vaše rodiče využijete při nákupu. Ještě než přistane jídlo v nákupním košíku, můžete si zkontrolovat, jestli neobsahuje zdraví škodlivé látky.
- 96 stran
- Formát: 210×297
- Vázaná s laminovaným potahem